7027 6100 – mail@neurocoaching.dk

Neurocoaching virker det

NEUROCOACHING, VIRKER DET?

 

NEUROCOACHING, VIRKER DET?
Vi hører ofte noget i den her stil, når folk ringer og vil vide mere om Neurocoaching:  “Det lyder næsten for godt til at være sandt. Jeg har allerede prøvet alt andet, så jeg tør næsten ikke tro på, at I kan hjælpe mig”.

Men lad mig udfordre dig på følgende:

Hvor stor er sandsynligheden for, at du lykkes med noget som helst – din uddannelse, din eksamen, din test, din sport eller noget som helst andet i dit liv, hvis du ikke selv vælger at tro på det?

Tro øger helt grundliggende sandsynligheden for, at du, jeg og alle andre kommer i mål med noget som helst markant. Tro og overbevisninger er selvopfyldende – uanset om de er positive eller negative.

Det gælder også, når det kommer til Neurocoaching. For forskningen har vist, at tro og overbevisninger skaber fysiske ændringer i både selve hjernen og i nerverne i rygraden. Og Neurocoaching drejer sig lige præcis om, at du ændrer dine negative overbevisninger til positive overbevisninger – for så ændrer du hjernens kemi og dermed dit humør og dit liv. Og vel at mærke, så bådeden sproglige og de ikke-sproglige dele af hjernen forstår forandringen.

Det er det, der gør, at både vi og vores gamle kunder kan sige: “Ja, selvfølgelig virker Neurocoaching”,når du spørger om Neurocoaching virker.

Læs f.eks. her, hvordan Neurocoaching har virket for vores andre kunder:

https://www.neurocoaching.dk/neurocoaching-ambassadorer/

 

DU ER BLEVET NARRET AF DINE NEGATIVE TANKER
På grund af mange forskellige påvirkninger op gennem livet, kan vi ende med at lære at tro, at vi ikke kan. Vi bliver skeptiske, mister tilliden til egne evner. Vi danner negative overbevisninger.

Vi bliver ganske enkelt narret til at tro på, at vi ikke kan.

Der er to måder at lade sig narre på. Den ene er at tro på det, der ikke er sandt. Den anden er at nægte at tro på det, der er sandt” sagde allerede den berømte, danske filosof, Søren Kierkegaard for flere hundrede år siden.

Så hvis du begynder at tro på noget negativt, der jo i realiteten oftest er ren fantasi, giver det sig udslag i, at dit stress- og alarmsystem går i gang og dermed starter en lang række negative følelser og mekanismer inde i dig.

Men de fleste bekymringer såsom “mit liv er slut, hvis jeg ikke når at gøre mit arbejde færdigt i dag eller jeg ikke får en god karakter eller mit ægteskab ryger”er fantasier og dermed ikke hverken virkelige eller sande. Så Kierkegaard har ret. Du har ladet dig narre til at tro på det, der ikke er sandt. Fantasier er nemlig ikke sande.

På den anden side har mange næsten ikke fantasi til at forestille sig, at al stressen, frygten og angsten kan fjernes blot ved at bruge fantasien eller forestillingsevnen som en ressource. Så her har Kierkegaard også ret. Vi narrer også os selv ved at nægte at tro på det, der er sandt. Tænk alligevel lidt over det. Når du kan bruge din forestillingsevne og din fantasi til at give dig dårlige følelser, er det så ikke logisk, at du også kan bruge dem til at give dig godefølelser?

 

TRAUMET ER OVERSTÅET
Det passer ikke” siger nogle. “Jeg har haft angst siden trafikuheldet, og det skete altså i virkeligheden. Det var ikke en fantasi”.

Det er sandt. Det varvirkeligt. Lige indtil det var overstået. Men herefter er du jo så fortsat med mentalt at genafspille trafikuheldet – og dermed har du skabt grobund for stress og angst.

Det er en helt almindelig reaktion. Din hjerne ønsker jo bare at beskytte dig mod lignende uheld i fremtiden, hvilket jo er en dejlig og positiv intention. Den bliver blot lidt for insisterende og ihærdig, så effekten bliver negativ for dig.

Din Neurocoach lærer dig derfor at få din hjerne til at stoppe den mentale genafspilning og i stedet hjælpe dig på en langt mere hensigtsmæssig måde.

 

PLACERER DU OGSÅ FRIVILLIGT HÅNDEN PÅ DEN VARME KOGEPLADE IGEN?
Nej, vel. Det ville jo være direkte dumt, ikke sandt? Så hvorfor vælge at genafspille den samme mentale forestilling, der giver dig angst? Det er fordi, du endnu ikke har opdaget, at du med enkle og kraftfulde redskaber selv kan vælge dine tanker og følelser. Når først du lærer det, så sker der ting og sager.

 

ER GYSERFILM SANDE?
Lad mig give dig et konkret eksempel.

Når din partner spørger dig, om du vil være med til at se en gyserfilm, reagerer du måske med et stort “NEJ, jeg hader gyserfilm. For så kan jeg ikke sove”.  Men gyserfilm er jo blot en eller anden persons livlige fantasi – han eller hun har så bare  lavet et manuskript og filmet det.

Men når du ser filmen, påvirker det dine sanser, der sender informationerne videre til din hjerne, der udløser frygt. Når du senere ligger søvnløs af skræk, fordi frygten føles virkelig, så er det din indre forestillingsevne, du bruger, som brygger videre på filmen og skaber følelsen. Intet af det er sandt, men gyserfilmen og din forestillingsevne narrer din underbevidsthed til at tro på det – og bum.. du har frygten.

 

TAG KONTROL MED DIN INDRE FJERNBETJENING
Spol nu lidt tilbage. Nu leger vi, at du holder fast i din beslutning og fortæller din partner, at du vil se en romantisk film i stedet for. Du finder fjernbetjeningen og vælger Notting Hill eller Sleepless in Seattle på Netflix og svømmer helt væk i følelsen af velvære, glæde, kærlighed osv. Og når filmen slutter, går du i seng og forestiller dig, at du er Julia Roberts eller Tom Hanks og falder i søvn og sover fantastisk. Her har du bevidst valgt at give dine sanser nogle helt andre påvirkninger, der vækker dejlige og positive følelser.

Hvordan ville det være også at vælge det, der er godt for dig, i alle andre områder af dit liv?

Så skift nu blot fjernbetjeningen til tv’et ud med Neurocoaching og dit frie valg til aktivt at vælgedine tanker og de sanseindtryk, du sender til din hjerne med dine tanker. For dit stress- og angstsystem reagerer udelukkende på de informationer, du vælgerat give den.

 

NEUROCOACHING, VIRKER DET? – JA, NÅR DU VÆLGER AT TAGE KONTROLLEN
Din Neurocoach lærer dig, hvordan du tager kontrollen med dine tanker og følelser tilbage. Og din Neurocoach underviser dig i, hvordan du frit kan vælge, hvad du vil bruge din fantasi til.

Du vælger nemlig selv, om din hjerne skal give dig stress, frygt og angst – eller om du foretrækker, at den giver dig energi, glæde og lykke. Den del af hjernen, der producerer dine følelser, giver dig nemlig kun de følelser, du beder den om med dine overbevisninger og dit fokus.

De to overordnede dele af hjernen – bevidstheden og underbevidstheden (som du normalt ikke har kontrol med) er som en chauffør med sin bil. Du kan som chauffør vælge bare at lukke øjnene, slippe rattet og lade bilen styre sig selv og dig ud over afgrunden – eller du kan vælge aktivt selv at tage styringen og køre lige derhen, hvor du har allermest lyst til. Valget er frit, og det er dit.

Så svaret på spørgsmålet “Neurocoaching, virker det?”  er“Ja, når du vælger at tage dit frie valg tilbage” – og det er det, vi giver dig redskaberne til.

 

DU SKAL SELV GØRE EN INDSATS
Intet kommer af intet – bortset fra lommeuld” sagde Storm P. Og det gælder også her.

Neurocoaching er praktiske øvelser, som du skal træne på samme måde, som du gør, når du vil opnå en bedre kondition. For det er en af hjernens grundlæggende arbejdsregler: Det, du træner, bliver du god til.

Derfor får du af din Neurocoach en værktøjskasse fyldt med praktiske, konkrete og håndgribelige redskaber, som du skal træne og bruge hver dag. Og din Neurocoach lærer dig al teorien bagved og lærer dig, hvordan du bruger redskaberne. Din Neurocoach viser dig vejen til dit mål og holder dig op på dine aftaler med dig selv, indtil du er selvkørende.

HAR DU LYST TIL AT FÅ NEUROCOACHING TIL AT VIRKE FOR DIG?
Så ring 7027 6100 – eller send en mail på mail@neurocoaching.dkog hør mere.

 

DK - 8543 Hornslet/Århus |(+45) 7027 6100 | mail@neurocoaching.dk
angst

VIL DU VÆRE KLOGERE PÅ DIN HJERNE?

Så tilmeld dig vores artikler. Så får du ganske gratis den nyeste viden samt mentalteknikker, du kan bruge i hverdagen .

Dine data bliver ikke delt med andre - og du kan altid framelde dig igen.

 

KOMMENDE ARTIKLER

  

 

(Husk at bekræfte din tilmeldning  i din mailboks )

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev!